zondag 16 juni 2013

Londen de belangrijkste stad van Engeland

Deze blog zal gaan over Londen eerst zal ik wat algemene informatie over Londen verstrekken, vervolgens zullen de belangrijkste bezienswaardigheden besproken worden. Deze bezienswaardigheden zullen ieder apart worden toegelicht.

Algemene informatie
de hoofdstad van Engeland maar ook van het Verenigde Koninkrijk (VK).
Het Verenigd Koninkrijk (VK) ook wel Groot Brittannië en Ierland tezamen.
Londen is de grootste metropool van Europa, er wonen circa 14 miljoen mensen hiermee is het tevens de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. Naast de grootste stad is het ook een belangrijke stad, in Londen  ligt het politieke en economische stelsel van het Verenigd Koninkrijk. Mede hierdoor is Londen ook een belangrijke stad voor de Europese Unie (EU).

Bezienswaardigheden Londen
Londen is naast een belangrijke en grote stad ook een erg culturele stad. Londen behoort samen met Praag (Tsjechië), Parijs (Frankrijk) en New York (Amerika) tot de alfa-wereldsteden.
De bekendste bezienswaardigheden in Londen zijn;

Palace of Westminster
In het Palace of Westminster (ook bekend als Houses of Parliament) zit het Britse lagerhuis en het Britse hogerhuis, te vergelijken met de Tweede en Eerste Kamer in Nederland. Het Paleis bevindt zich langs de rivier de Theems. Aangrenzend aan het Palace of Westminster bevindt zich de Big Ben.

Big Ben

De grote torenklok die bij Palace of Westminster is gebouwd heeft de bijnaam Big Ben.
De Big Ben heeft zowel een slagklok als een luidklok en behoort tot de zwaarste klokken van de wereld.
Wanneer je in Londen bent mag dit monument niet ontbreken, naast de Big Ben bevindt zich een andere bekende bezienswaardigheid, Palace of Westminster.

Buckingham Palace
In Buckingham Palace woont de koningin van Engeland, koningin Elizabeth.
Dagelijks wordt hier de wisseling van de wacht opgevoerd, de typisch Engelse soldaten met rode pakken en zwarte hoofddeksels lossen elkaar iedere dag af om 11:00 uur (Engelse tijd).

Tower Bridge
De Tower Bridge is de bekendste brug over de Theems. De Tower Bridge bestaat uit twee torens waartussen een hangbrug is geplaatst. Deze hangbrug bestaat uit twee delen die afhankelijk van elkaar opgeklapt kunnen worden, hierdoor is scheepvaart nog mogelijk.

London Eye
De London Eye is een gigantisch reuzenrad dat zich bevindt nabij de Big Ben en Palace of Westminster.
De London Eye is 135 meter hoog en daarmee het op drie na hoogste bouwwerk in Londen. Het duurt circa 30 minuten voordat het reuzenrad één keer helemaal rond is geweest. De London Eye is in opdracht van British Airways gebouwd ten gelegenheid van het millennium.

Piccadilly Circus
Piccadilly Circus is een belangrijk verkeersknooppunt in Londen het verbindt Trafalgar Square met Leicester Square. Hier bevindt zich tevens het beroemde neon verlichtte reclamebord.
Daarnaast is het Leicester Square een bekend plein in Londen waar o.a. filmpremières aan de wereld getoond worden. Ook kan men er veel straatmuzikanten en restaurants vinden. Nabij Piccadilly Circus bevindt zich China Town met diverse Chinese restaurants en speciaal zaken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten